Google+ Followers

lördag 25 juni 2011

Kaninerna har kommit!
Nu är dom här, våra små sötnosar. Får väl se hur länge barnen tycker att det är roligt, just nu är det så kul så kaninstackarna knappt får vara ifred. Men det lugnar väl ner sig efter några dagar! Den grå-vita heter Fluffen, och det svarta Lill-Fluff.
Han var mycket mindre än sin större bror, och smet ut genom kompostgallret hela tiden, så vi måste fixa en hage med mycket mindre nät innan han kan vara ute. Känns lite orättvist, men min yngre tjej var ganska nöjd med att krypa ner i en stor låda och sitta där och klappa Lill-Fluff. Jag har varit ute nästan hela eftermiddagen och pysslat med kaninerna, och försökt få min lilla femåring att förstå att man inte kan sitta där precis hela tiden, inte får lyfta kaninen hela tiden utan måste låta den vara ifred! Till slut fick jag låsa in dem i vår lada en stund (kaninerna, inte barnen) så att vi fick en stunds lugn och ro.


Min man ska göra klart det sista lilla på kaninburen, och där har vi hänglås så att jag ska kunna ha koll på när de är med kaninerna.


Nu ska vi väl se om vi kan få i oss lite kvällsmat också, och inte bara matar kaninerna!

3 kommentarer:

  1. Jättesöta små pälshjärtan :)

    SvaraRadera
  2. Kom ihåg att även ha galler i botten av hagen, kaniner är bra på att gräva och gräver sig lätt ut och rymmer. Sen är även nät av något slag bra att ha ovanpå hagen också, så dom inte hoppar över, eller så inga rovdjur eller katter kan ta sig in dit och äta upp dem.

    SvaraRadera
  3. Vad seöta deär! Förstår att barnen har svårt att slita sig ifrån dem! =)

    SvaraRadera