Google+ Followers

fredag 10 februari 2012

Frivoliteter


Jag kom på att jag skulle prova att ta upp ett annat handarbete, som jag inte gjort på flera år, nämligen frivoliteter.
Å, vad roligt det är!! För er som inte vet använder man en sån här skyttel, och för det mesta ganska tunt garn.

Precis som med virkning, eller för övrigt det mesta man handarbetar, så finns det nog inga gränser för vad man kan hitta på! Jag är ju inte så kunnig, och jag har svårt att se mig själv komma på mönster i frivoliteter, det känns mycket svårare än att hitta på saker med virkning.
Men det finns massor med mönster ute på nätet, vackra örhängen och smycken bl.a. Förr gjorde man spetsar och dukar, men det är ju inte så många som använder det idag, utan det har kommit nya roliga mönster. Man kan kombinera med pärlor, som jag har gjort här på ett enkelt armband.
När jag gifte mig gjorde jag den här brudkronan i frivoliteter, och även en enkel spets och några hjärtan som syddes fast på klänningen. Det kanske jag också visar upp någon gång! Det är precis som virkning jätteroligt, jag har inte haft det framme eftersom barnen varit väldigt "duktiga" på att flytta runt mina handarbeten. Garn har varit spännande för de två yngsta. Och frivoliteter är väldigt svårt att dra upp, och om man drar i det på fel sätt så blir det en knut som är omöjlig att få upp. Så därför har det fått ligga i träda, men nu gör jag ett försök igen.

Tycker ni att jag måste ändra på mitt bloggnamn - nu börjar jag ha en massa andra sorters handarbeten förutom virkning!?

Här ska vi ha fredagsmys med filmen "Smurfarna", det är väl ungefär vad min hjärna orkar med nuförtiden. Efter en kvart med "Inspektör Lynley" så somnar jag, och en film är bara inte att tänka på! Går jag på bio så går det väl att hålla sig vaken, men inte kommer jag ihåg mycket av filmen, kan väl kanske vara glad om jag kommer ihåg att jag har varit på bio!

Ha det bra!

1 kommentar:

  1. Åh, men himmel så vacker brudkrona!!! Det vore jätte roligt att få se det andra du också gjort i samma teknik. Frivoliteter - jag har tom svårt att säga det =) Det ser svårt ut, men det gör ju det mesta som man inte kan.
    Inte tycker jag du behöver byta namn på bloggen för att du provar/visar andra saker också. Men det är å andra sidan helt upp till dig att bestämma =) Trevlig lördagkväll ♥

    SvaraRadera