Google+ Followers

söndag 30 oktober 2011

En konstig kropp!..eller hur!?! Visst ser det jättekonstigt ut!? Kroppen är jättelång, och huvudet litet. Och om man tittar på det vänstra benet (till höger i bild) så är det alltså så foten skulle se ut, och där ska man försöka få på en trätoffla, enligt beskrivningen. Man ska virka en platt fyrkantig bit och sy fast under foten. Låter så konstigt och märkligt så jag provar inte ens! Nu tänkte jag inte ha träskor, så jag virkar en fot i stället och gör någon sorts skor eller toffla till tomten.

Jag hade ju tänkt följa beskrivningen helt och hållet, men det går bara inte!! Såhär kan den ju inte se ut! Armen är ju inte ihopsydd på bilden, men den ser ut att bli alldeles för liten. Nu har jag ju gått ifrån mönstret med fötterna redan, så jag virkar nog händer också, och ändrar på en del annat också.

Kan inte se en enda fördel med att virka på det här viset, bara om man ska göra en fyrkantig kropp, typ robot. Men jag tycker fortfarande att det var roligt att prova något nytt, och alltid lär man sig något - jag har lärt mig att jag inte ska virka på det sättet igen!

Fortsättning följer - jag ger inte upp hoppet om tomten utan provar lite till så kanske jag får till något som går att ha framme!

1 kommentar:

 1. Hej !
  Väntar med spänning på att se tomten klar !
  Ja .. mönster kan ibland va knepigt att förstå .
  Ska jag virka tomte så har jag mönster från en bok från tror 70 talet , funkar lika bra 2011.
  Hoppas nu de funkar att göra en kommentar ,haft problem en tid !
  Ha de bäst och tack för dina besök ..

  SvaraRadera