Google+ Followers

måndag 8 november 2010

Virkade baby converse




Hemma igen efter en rolig men intensiv vecka hos syskon som bor en dagsresa bort. Allt har gått bra, barnen är duktiga på att åka så långt även om det självklart blir lite gnäll mellan varven.


Jag har under tiden virkat en Baby Converse-sko. Den blev jättesöt, fast väldigt liten. Måste vara en väldigt liten bebis som kan ha den...fast dom är ju små, man glömmer hur små fötter dom faktiskt har!


Jag virkade väldigt hårt, och det visade sig bli jobbigt när man var färdig med sulan och skulle virka kanten, så nästa sula virkade jag lösare och då blev den naturligtvis större än den första. Så nu vet jag inte hur jag ska göra - virka en "fastare" sula och kämpa med maskorna, eller virka två till skor som blir lite större. Det lutar mest åt det senare, för jag fick verkligen jobba hårt för att få igenom virknålen eftersom man gjorde det på ett speciellt sätt när man skulle börja med kanten på sulan.


Man skulle nämligen sticka igenom virknålen bakom båda maskbågarna, det är svårt att förklara och var svårt att förstå, jag fick hjälp av min handarbetskunniga lillasyster som också har virkat såna skor.


Jag får väl behålla den här skon som ett minne och se om jag kan virka två nya som blir lika stora!


Mönstret hade min syster hittat på internet, jag minns inte hur sidan hette, men min syster läser min blogg ibland och kan kanske skriva in det i en kommentar!? Hon som gjort mönstret heter i alla fall Suzanne Resaul. Det är på engelska, vilket jag ju nu upptäckt inte är så farligt svårt att läsa, förutom eventuella monteringsbeskrivningar, men det kan man ju klura ut själv oftast.


Är väldigt glad att jag vågat mig på engelska mönster, för det finns så många roliga figurer man hittar att virka där!
Nu ska jag packa upp lite kläder och dricka lite kaffe innan det snart är dags att ge sig ut på vägen och handla (kylen gapar tom) och hämta lite barn på olika ställen.
Skönt ändå att vara hemma, det stämmer verkligen som man säger "Borta bra men hemma bäst"!

5 kommentarer:

 1. Hallå där!!

  åå så söta skor, har oxå tänkt virka sånna till min lille Ebbe, men det har bara kommit til en tanke än....

  Härlig blogg//tack för du kikar in till mig.
  Kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Så söt-pöuttig liten sko! =)
  Fräscht med vitt och grönt!
  Vill också göra sådana senare bågon gång, men har inte hittat något bra mönster :)

  SvaraRadera
 3. Hejsan
  Vad söta dom blev! Jag har faktisk översatt Suzannes mönster till svenska och det finns på min blogg här: http://pysselkiisen.blogspot.com/2010/09/nytt-grattismonster-pa-baby-converse.html

  Annars hittar man hennes engelska mönster på Ravelry. Har även ett annat mönster på converse som är lite lättare, det finns här: http://pysselkiisen.blogspot.com/2010/09/gratis-monster-pa-baby-converse.html

  SvaraRadera
 4. Vad roligt med en ny blogg, vilka härliga saker du gör! Hit kommer jag tillbaka och spanar...

  SvaraRadera