Google+ Followers

lördag 31 mars 2012

Spårlöst...

...borta är min kamera! Jag misstänker starkt att något barn har lekt med den och gömt den. Allra starkast misstänkt är den yngste lille boven i huset, som har en förmåga att gå och gömma saker. Det är väl bara att leta på, men tråkigt är det, jag har en hel del jag hade velat visa på bloggen.
Får väl försöka beskriva det istället, så ni inte tror att alla baciller har tagit kål på mig alldeles. De har de inte, däremot allt gnäll och skrik som blivit i huset av bacillernas närvaro - det tog nästan kål på mig. Just nu känner jag att bacillerna har bosatt sig i min hals, jag hoppas de bara kommer på en snabb visit under natten och är borta i morgon!
Ja, det jag skulle beskriva är alltså ponchon jag håller på med - jag har nästan virkat ihop två rader, trots att jag inte fattade just något av beskrivningen. Fick lite hjälp att vädra problemet, och tittade lite på bilden av den i tidningen, och så har jag kommit på något som i alla fall verkar göra att blommorna håller ihop. Det liknar i alla fall hur det ser ut på bilden, så det blir väl kanske bra!
Sen har jag virkat två stycken prinsesskronor, först en vit som min äldsta tjej håller på att dekorera med pärlor och paljetter, och sen köpte jag en guldtråd och ett fluffigt glittrigt garn och virkade en krona av det. Blev bra tyckte jag, det ska bli present till yngsta tjejen som fyller 6 år snart!
Hon har önskat sig ett set med krona, halsband och örhängen som fanns på ICA för 99 kronor. Och hennes dumma mamma tycker att sånt bara går sönder direkt, så jag tänker inte köpa något sånt en gång till och se det vara trasigt efter en dag. Känns så slösaktigt. Så nu har jag virkat, och skulle bara behöva hitta några diamant-liknande pärlor och göra ett ännu vackrare halsband än det hon har sett i affären! Någon som har något tips var man får tag i såna pärlor!?!
Prinsesskronorna var väldigt roliga att virka, det blir nog fler såna sen, jag tog mönstret av en brudkrona - om någon är intresserad så skriv det i en kommentar, så ska jag försöka hitta igen mönstret och länka dit!
Nu ska jag se om jag kan komma till ro i sängen, halsen värker så det är svårt att sova! Och tyst och lugnt är det i huset, så man vill helst sitta uppe och njuta av det :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar