Google+ Followers

söndag 5 december 2010

Hund och lussebak


Efter inspiration från Janna (länk:http://garngalning.blogspot.com/) har jag virkat en hund i effektgarn. Jag vet inte vad rasen heter, men jag tyckte det blev hyfsat likt! Det är till en familj som har hjälpt oss väldigt mycket, och de har en hund av den här sorten.Min behöver nog friseras lite mer, jag vet bara inte hur, och dessutom skulle den väl ha haft öron, men det har jag inte riktigt koll på hur de ser ut. Ska dit i morgon och inspektera!Det gick bättre än jag trodde att virka i effektgarn, fast man får inte tappa tråden! Och att följa mönstret från Janna som jag först tänkte gick inte för mig, det går inte att räkna maskorna. Men man ser inte om det är några fel när man virkar i det här garnet, så det går att virka bara "på känn" också!Jag fick lov att sy några stygn runt pälsen vid nosen för att ansiktsformen skulle komma fram, och lite har jag klippt under hakan, men jag tror att det skulle behövas lite till - kanske någon bloggvän som kan såna hundar och kan säga om eller vad jag ska göra!?


Och så har jag och barnen bakat lussebullar! Visst blir det härligt när barnen får bestämma! Kan ni se den glada traktorn tro? Det skulle nog inte jag om jag inte visste om det! Nu ska jag se om jag kan få sitta och virka lite till, eller om jag måste läsa om traktorer för min lille tvååring som sov sent på dagen och alltså är vaken nu!

6 kommentarer:

 1. Men så himla söt din hund blev. Och med dom ögonen och nosen... jättefin!

  SvaraRadera
 2. Naw!! Så söt voffsing! Jag kan inget om hunder, men tror nästan vi har en sån längre ner på gatan. Fast din är sötare =)

  Härliga lussebullar! Vilka kreativa ungar du har =)

  SvaraRadera
 3. Vilken kramvänlig hund. Vilka ögon! Måste du göra något mera med han, han är ju så fin?
  Lussekatter hör julen till, mums!
  www.grytlappen.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Vilken proffsigt gullig hund du har gjort!
  Ser så verklig ut! Inte behöver du göra något mer på den inte! Ja, effektgarn är båda bra och dåligt - virkar man lite fel så syns det inte, men tappar man en maska är det såååå svårt att hitta den igen! ;)

  Vad duktig du är som låter barnen baka. Har själv inte gjort det ännu. Har lite svårt för röran som brukar bli när de fått vara i farten...Men får de inte testa så lär de ju sig inte heller....=)

  SvaraRadera
 5. OJ! Jag bläddrade förbi inlägget lite fort, för att läsa om det du virkat, märkte att du hade en väldigt vacker hund, så jag var tvungen att kolla lite närmre på den. Och så var den virkad!
  Helt otroligt fint gjort, jag har själv försökt virka i effektgarn, men det bara klumpar sig :/
  Kan du ge mig lite tips på hur det ska göras?

  Väldigt fint virkat, tack för en fin lässtund!
  kramar!

  SvaraRadera
 6. Du får gärna svara på min andra blogg: http://hallplatsverkligheten.blogg.se, det ville sig inte fungera att skriva in den som min adress ovan :/
  Har ingen blogg för tillfället på blogspot.com, men det ska införskaffas!
  kramar!

  SvaraRadera