Google+ Followers

tisdag 26 oktober 2010

Snett och vintDet här är långt ifrån det bästa jag gjort, men jag är ändå ganska stolt över den här virkningen.

Ett "tre i rad-spel", jag vet faktiskt inte vad det egentligen heter. Ganska fula färger, och väldigt snett och vint ser jag på fotografiet. Att jag ändå är ganska stolt över det är att jag klivit över min spärr att läsa engelska mönster! Det här var ett väldigt enkelt mönster, som ni ser, och jag hade kunnat klura ut hur man skulle göra utan mönster, men bestämde mig för att jag skulle göra efter hur det stod.

Och det var ju inte så förskräckligt svårt som jag trodde!

Fast nog hade jag kunnat få det lite jämnare, och ihopsömnaden är jag väldigt missnöjd med. Det får nog bli ett nytt försök med andra färger och få det snyggare virkat. Men hur sy ihop det snyggt!?!

En bra idé att ha som en ficka där man lägger spelpjäserna i! I mönstret var den ena färgen på spelpjäserna virkad som ett kors, men det blev så konstigt när jag gjorde det, krokigt och vint, så man hade fått lov att stärka och sträcka dem. Det var inte värt besväret tyckte jag utan jag virkade runda "pjäser" i två olika färger istället. Mönster finn hos Lion brand yarn:
Sen har jag också fått till en liten fingerdocka. Vi var på en 2-timmarsresa, och min äldsta flicka hade fått med sig en fingerdocka som lillasyster naturligtvis inte fick låna. För att undvika en längre tids gnäll och gråt så tog jag fram virknålen och en gräslig rosa färg och virkade snabbt en fingerdocka i form av en mus....eller? Lillflickan var nöjd i alla fall, och det var ju huvudsaken. Jag var måttligt nöjd, ville knappt visa upp den här, men nu gör jag det i alla fall! Jag ska nog virka fler fingerdockor, får väl försöka få till dem lite bättre.


Nu håller jag på med ett engelskt mönster till, det är en jättesöt liten docka, så det känns kul att virka! Hoppas jag kan få till en lika söt! Börjar få lite ont i en axel bara, och lite i handleden så jag kanske får ta det lite lugnt med virkningen ett tag om jag kan...

4 kommentarer:

 1. Vad kul att du börjat pröva mönster på engelska! =) Kan tänka mig att det är lite som att det öppnat sig en helt ny värld av virkmönster ....nu när du "knäckt koden" ;)

  Roligt spel att kunna virka också!
  Fyndigt av dig att fixa ihop en fingerdocka bara så där i ett naffs när behovet uppstod!
  Och söt blev den med! =)

  SvaraRadera
 2. Engelska mönster är inget för mig. Kommer en bit och så tar det stopp. Heter inte spelet bara "3 på rad"? Kul idè, vi tycker om fia med knuff. kanske man ska försöka sig på det. Bra att barna fick varsin fingerdocka.

  SvaraRadera
 3. Vilket coolt spel! Såna saker och fingerdockor är guld värda när man är iväg med små, tycker jag. Det fanns en tid när jag alltid hade två ursöta små fingerdockor i form av en brun och en vit mus med mig i väskan. De har det lekts med i timmar...

  SvaraRadera
 4. Hej igen! Ödlorna är busenkla när man väl kommer på tricket, och dottern (8 år) fixar dem enkelt själv. Det enda jag hjälper till med är "tråden genom nålsögat" och ibland att strama till trådarna lite så ödlan hänger ihop bra.

  Själva tricket är en lång tråd med en nål i varje ände. Sen "syr" man igenom varje pärla eller pärlrad först en gång från ena hållet och sen en gång från andra hållet. Det är samma princip ända från pärla nr 1, som man syr igenom från båda håll och låter den starta mitt på den långa tråden. Säg till om du funderar på något! Lycka till ♥

  SvaraRadera