Google+ Followers

onsdag 20 oktober 2010

GnurpNu har han tittat fram i all sin härlighet, det här stora rymdmonstret, och till och med presenterat sig. Han heter Gnurp och kommer från planeten Papirus fantasia. Det är en vänlig figur, hittills har ingen i familjen blivit rädd för honom trots hans underliga utseende. Detta är det andra besöket vi får av varelser från yttre rymden, så vi känner oss hedrade att de valt att komma just till oss!

Designer är min äldsta dotter som då var 7 år, hon ritade en hel mängd varelser när jag bad henne om lite idéer. Och det är väldigt roligt att få liv i hennes teckningar!
Fast Gnurp blev så stor, ca 30 cm, och var en aning långtråkig att virka med sina långa armar och ben, så jag tog en liten paus och virkade en liten Nalle Puh. Mönster finns här: http://crochetamigurumi.blogg.se/2010/september/gratismonster-pa-en-viss-nalle.html
Jag har inte hittat någon svart tråd än, så han har inte fått någon mun, men det ska väl bli.Sen måste jag få sätta in en bild på en tårta som mina flickor har gjort nästan alldeles själva. Det är väl mest äldsta tjejen som gjort den, fyraåringen tröttnade efter ett tag. Grädden blev lite övervispad, men smaken var det inget fel på, och visst blev den härlig!

Det är så roligt att se hur det blir när barnen får skapa själva, utan att man styr för mycket. Och den här tårtan var en helt vanlig lördagstårta (barnens namn), bara familjen som skulle ha den så det passade bra att de fick experimentera!


Nu ska jag försöka experimentera med ett engelskt mönster, ska bli spännande att se hur det går!

6 kommentarer:

 1. Så söt Gnurp är! Å vilken smarrig tårta!

  SvaraRadera
 2. Gnurp blev ju helt underbar och det var även en mycket söt Nalle Puh. Fin tårta också!

  SvaraRadera
 3. Han är bedårande söt. Vilka armar! Tårtan ser mumsig ut, och Nalle vill nog smaka.

  SvaraRadera
 4. O, oj, oj! Släng er i väggen alla marsgubbar och andra rymdvarelser! =) Himmel så skön han är! Wow, vilken liten inspirationskälla och designer du har där hemma! Och du har ju fått till den precis på pricken lik också! Störtskön Gnurp alltså! BRAVO!=)

  SvaraRadera
 5. Men vilken cooling, Gnurp!!! Vad roligt det är att göra riktiga figurer av så härliga designers idéer =D Och du har ju verkligen lyckats göra honom På Pricken!

  Och tårtan... vilken fantastisk lördagstårta, härligt med kalas mitt i vardagen =)

  Kram ♥

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig gnurp! Kul att omsätta en teckning till en figur!

  SvaraRadera