söndag 18 september 2011

Att sticka är ju också roligt!





Nu har Hello Kitty fått en stickad klänning, som jag har skrivit i något inlägg förr så tycker jag att det är väldigt svårt att virka kläder till figurer jag gör.
Varför det är så är en gåta, eftersom jag inte tycker att det är så svårt att få till former annars! Men sticka är också roligt, och jag har stickat en del kläder från sidan "Sticka till barbie". Så den här klänningen är ett mönster därifrån, men utökat med tio maskor eftersom Kitty är ganska mycket tjockare än små barbiedockor (Evie tror jag de heter).




Sen är det mer stickat på gång, en klänning till någon barbiedocka. Jag ska försöka sticka klänningar till jul, för min femåring har länge önskat sig en barbie, och då kan hon få en sån och så stickade kläder. Det går mycket snabbare för mig att sticka barbiekläder än att sy, och dessutom tycker jag att det är lättare att få snygg passform på kläderna när jag stickar. Men om jag får tid vill jag absolut försöka mig på att sy barbiekläder också. Får väl se var tiden far!

En Hello Kitty är ju önskad av yngsta pojken också, så det måste jag försöka virka också!

Nu har det blivit endel handarbetat, för jag har haft något i kroppen senaste veckan, ont i kroppen och jättetrött, men inte minsta förkyld eller feber. Men det verkar vara något som går, för jag har hört flera som haft det. Hoppas det går över snart, för dammråttorna samlas och tvättberget växer, så jag måste få orken tillbaka snart!

tisdag 13 september 2011

Hello Kitty




Har gjort klar Hello Kitty, som bara behövde armar och ben fastsydda. Hon har redan fått vara ute en natt och blivit lite smutsig på magen. Men man kan ju inte begära att en 5-åring ska kunna komma ihåg allt.. Hon är ändå en riktig omsorgsfull dockmamma, min lilla flicka.


Jag har virkat Hello Kitty delvis efter Jannas http://garngalning.blogspot.com/ mönster, men jag tror att det kanske bara blev lite av huvudet som var virkat efter det. Sen tyckte barnen att hon skulle ha kortare och bredare ben, och kortare armar än på mönstret, så det fick ändras.


Ett misstag var att hon inte kan sitta så bra, antingen sydde jag fast benen fel eller så är de helt enkelt för korta. Och kläder har jag inte hunnit fixa till än, men det vill ju ägaren ha!


Om någon är intresserad av hur jag gjort så har jag skrivit upp mönstret den här gången, men jag måste kolla med Janna om jag får ge bort det när jag använt en del från henne!




Jag har mycket som bara ska göras klart, så jag ska väl försöka ta mig i kragen och göra det fast det är tråkigt. Virkade ju ett par nallar som jag inte tyckte blev fina, men sen var det något barn som såg en av dem (som bara saknar ögon) och tyckte den var söt. Så det kan ju bli syskondjur till hjärtekatten då!


Nu ska jag se om jag lyckas komma igång, jag vaknade med migrän idag, det är första gången det hänt, så min man fick stanna hemma på morgonen och få iväg barn till skola och dagis, jag mådde väldigt illa. Har börjat få migrän nu, aldrig haft det förr! Tabletter hjälper, men jag känner mig lite "bortdomnad" och konstig ändå. Har minstingen hemma, han leker just nu med Hello Kitty, så jag måste nog virka en åt honom också!

måndag 12 september 2011

Virkad mössa



Virkade klart en mössa igår, gick jättesnabbt att virka. Den blev jättepopulär, mottagaren ville inte ta av sig mössan på hela kvällen, så jag fick fototgrafera med mössan på honom! Han tyckte den blev fin i alla fall, jag tyckte den såg aningens liten ut. Men den värmer nog som den ska, och huvudsaken är ju att han blir nöjd!
Det är överraskande roligt att virka mössor, kanske för att det går så fort!


Mönster finns hos Drops (orkar inte länka just nu), och jag använde det garnet som stod i beskrivningen också. Nu ska jag prova virka det mönstret men med ett garn som är gjort av återvunna petflaskor - får se hur det blir! Mössan ovanför är virkad i ullgarn, och det kändes väldigt skönt att virka i, hoppas det inte kliar. Han skulle absolut ha mössan idag, och jag orkade inte bråka fast det ju fortfarande är plusgrader!

Nu ska jag klippa traktorbilder med min treåring - klippa och klistra är väldigt roligt!

torsdag 1 september 2011

Väskan klar!







Nu är den klar, och jag är jättenöjd, vilket är ganska ovanligt för att vara mig! Jag har länge letat efter en väska med den där känslan av att det är "jag", ni förstår kanske hur jag menar!?
Men det har jag inte gjort, har väl inte haft tiden att leta igenom alla väskor jag sett heller. Den här blev precis som jag ville ha den, och att man gjort den själv gör det ju ännu roligare!
Är jättesugen på att göra fler, men nu har jag tänkt sy en julklänning till yngsta flickan, och det är bäst att börja i tid om den ska bli klar. Så väsk-projekt får väl vänta lite.



Sen är jag nästan klar med mössan jag tänkte virka åt mig, men den är jag inte alls nöjd med, tycker den ser jättekonstig ut på mig. Får väl se om det blir min eller om den ska skänkas bort till någon! Det ska vara blommor på brättet, får väl se om det blir färdigt någon gång!

Det är bomull i garnet, så den är väl inte så varm att ha på vintern, mer som en vår eller sensommarmössa.

Strålande sol ute, så nu ska jag försöka hänga ut en tvätt!