Google+ Followers

måndag 13 september 2010

Semesterhelg och sömnad

Har tillbringat helgen med min man i en stuga ute på en ö. Underbart! Och vilken känsla att kunna ta fram virkningen och lämna den framme när man var klar!!! Ja, för virkningen kunde jag ju inte lämna hemma, och det var inte alls dumt att ha den med eftersom jag vaknade tidigare än honom och då fanns inte så mycket annat att göra än att sitta och virka. Vilket jag förståss gärna gjorde!

På söndagen metade vi, och jag har aldrig i hela mitt liv fått så mycket napp! Behövde bara slänga ut spöet så nappade det och man kunde dra upp en liten firre! Visst var dom små, men det var väldigt roligt ändå. Vi fick sammanlagt tolv stycken på ungefär en halvtimme.

Nu är flickan (nästan) klar, jag har bara nålat fast håret än, men det blir nog ingen skillnad när det är klart. Och kanske hon ska få en halsduk, men det gör jag bara om jag hinner. Nu vill jag virka nallen!
Sen har jag sytt en dock-kappa också, men nu ska ingen tro att jag egentligen kan sy. Jag brukar åka in till något som heter diakonicentret där man kan sitta och handarbeta på alla möjliga sätt, och jag brukar sy då eftersom jag inte kan det utan hjälp. Men med mycket hjälp fick jag ihop den här kappan. Dockan ska få en hatt också, hoppas jag hinner det innan slutet av september. Det är jätteroligt att sy också, men det måste jag ha hjälp med än så länge. Jag tycker det är så svårt att läsa mig till hur man ska göra, och där fick jag lite tröst av hon som är på diakonicentret, hon sa att det är svårt att förstå så jag behöver inte känna mig så dum.
Det finns mycket tyger där också, folk kommer dit med det de inte vill ha och så kan någon annan använda det. Jag har också skänkt tyger, och så får jag använda något annat.
Jag har skänkt en virkad figur dit, och ska försöka få ihop fler, och så har de t.ex lotterier och skänker pengarna till något gott ändamål.
Det är väl det som är tanken med diakoni, att ge och få, och det är ju en bra tanke.
Man får ju gemenskap också inte minst, jag som går hemma tycker det är jättebra att få komma ifrån en dag i veckan och umgås med vuxna människor. Och många äldre kan gå dit och få gemenskap och något att göra.
Jaha, nu kanske man ska gå och göra någon nytta, hänga tvätt och plocka tvätt och städa är det som väntar mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar