Google+ Followers

måndag 30 augusti 2010

Sängväska eller väsksäng
Jag har försökt virka på dockan som ska vara klar i slutet av september, men jag har svårt att hitta garn i fler färger, som det skulle vara. Ögon har jag fått hem och satt fast, så huvudet är klart, och håret också. Men sen glömmer jag att ta med garnet och jämföra grovlek när jag är vid en affär som har garner.


Min svärmor var snäll och försökte köpa åt mig, men det blev för tunnt garn, fast väldigt fint tyckte jag, så då började jag virka på en "sängväska" som jag haft mönster på. Får se hur den blir, jag tycker den blev lite konstig i botten men det kanske går att fixa till.


Den skulle egentligen virkas med storlek 2,5 och 2 mm, men jag hade inte 2,5 hemma och ville komma igång genast, så jag har provat att virka med virknål 3,5 och 3. Tycker inte att det ska göra så mycket när det inte behöver vara så tätt virkat som på en amigurumi. Får väl se om det blir bra!

Ska försöka hinna virka en liten docka eller nalle att ha i den också.

Det är då roligt att virka, fast det inte riktigt flyter på så bra just nu. Nu har jag fått lite mer ont i ryggen igen, så nu blir det fler vilostunder med virkning. Ska försöka komma ihåg att ta med garn så jag kan jämföra och hitta rätt grovlek på affären i morgon!

Sen har jag bakat tårta också, och så här bra gick det att göra tårtbotten...som alltid när jag ska göra en rund sådan. Jag brukar få lov att göra rulltårtebottnar och skära till dem till rund form och det brukar bli gott.Köpte bottnar sen och det går ju det med!


Mina små amigurumis tyckte det var gott att smaka lite av den misslyckade tårtbottnen!


Och så här blev resultatet.

1 kommentar:

  1. Wow!! Nu blev jag otroligt sugen på tårta. Så fin den blev. Hoppas att den blev uppskattad.

    SvaraRadera