torsdag 25 augusti 2011

Jeansväska















Min väska är snart klar, axelband saknas och några sömmar till. Och jag är för en gång skull nästan helt nöjd!


Jag tycker ändå att det fattas något, men jag vet inte riktigt vad det är! Virkade blommor har jag provat, men det känns inte riktigt rätt. Jag får väl göra väskan helt klar och titta på den lite till så kanske jag kommer på det.


Någon därute i cyberrymden kanske har någon idé? Eller så är det bara jag som tycker att det saknas någon detalj...


Jag har haft mycket hjälp med den här, jag kommer på ungefärlig utformning och sen får jag hjälp. Att sy fast Lee-märket var min "lärares" idé, och det gjorde mycket för utseendet på väskan tycker jag!

Sen var jag och barnen på promenad och såg en loppis där vi gick in. Det var mycket fina saker där, och en del skräp som barnen ville ha, och några "nya" böcker och tidningar blev det. Sen såg jag de här muggarna och blev alldeles förälskad!
De ser handgjorda ut, och är märkta på undersidan med "Deruta" på några och "Albisola" på några. Jag googlade lite på det och Deruta verkar ligga i Italien och det verkar som om det går många resor dit för att bl.a titta på keramiktillverkning.

Söta är de i alla fall - jag vet inte riktigt var jag ska ha dem bara, och om jag vågar använda dem...kanske väntar tills barnen är lite större! Kanske jag kan servera glögg i dem till julen, eller en liten kopp likör kan man ju njuta av i en söt mugg!


Idag är det lite sämre väder, dessutom ska barn hämtas kl 13, så vi kan inte göra någon utflykt till något loppis idag också. Måste ta hand om äpplen vi fått, det får väl bli någon äppelkaka eller bara frysa ner äppelbitar - tråkigt jobb men det måste göras!


onsdag 24 augusti 2011

Mormorsrutor och virkade blommor







Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och fotat lite jobb jag håller på med! Här en tröja till katten Sixten, en mycket älskad gosekatt.

Rutorna tyckte jag mycket om, färgerna känns rätt. Om jag visste att jag skulle orka så skulle jag virka såna rutor till en tröja eller väst åt mig. Men av erfarenhet vet jag att jag aldrig blir klar, så det får nog vara. Men en liten axelvärmare kanske... Nej, visst ja, har ju börjat på en sån! Måste väl avsluta den först.

Den här mössan blev jag sugen på att virka, fast jag är lite tveksam till om jag passar i den.

Men nu provar jag i alla fall - det finns ju faktiskt välgörenhet annars, och jag har ett gäng systrar där kanske någon skulle vara intresserad annars. Mönstret var i en Allers, och jag har tagit ett foto från tidningen.



Och sen var det blommor då, som jag har virkat ett gäng. Men jag är inte nöjd! Blommorna är väl kanske söta, men det känns inte riktigt rätt, så vad ska jag göra? Ska jag vara djärv och virka blommor i svart, rött och orange som jag ju faktiskt tycker om!? Men vågar jag ha på mig mössan då? Är nämligen lite feg... Men jag tror knappast jag kommer att ha en mössa med rosa blommor på heller, förstår inte varför jag virkade i den färgen!

Dessutom tänkte jag ha liknande blommor på en väska i jeans som jag håller på med, men det känns absolut inte rätt med rosa blommor. Får väl prova med annan färg helt enkelt!

Återkommer i denna mycket viktiga och spännande frågeställning :)). Nu ska jag dricka lite kaffe! Dagens andra kopp, men det behövs, är väldigt trött idag!

söndag 21 augusti 2011

Bara ett litet livstecken!

Jag har fortfarande inte tagit mig i kragen och fotat mina pågående jobb, men jag ska försöka göra det snart!
Det är ett mormorsrute-projekt på gång (litet), några blommor och två små nallar som skulle ha blivit syskonbarnpresenter men nu blir de syskondjur till hjärtekatten istället.
Blommorna ska kanske användas på en väska i jeanstyg jag håller på att sy, med mycket hjälp, jag kan fortfarande inte egentligen sy :).
Nu börjar skola för två av barnen imorgon, en förstaklassare, så det är spännande. Och då kanske jag kan komma in i någon sorts rutin och börja blogga lite mer igen. Men jag kikar runt hos er andra nästan varje dag, det är så roligt och inspirerande att se vad alla gör!

söndag 7 augusti 2011

Glitter



Så här kan det gå när man inte plockar undan pyssel efter sig! Storasyster i familjen pysslade, och jag glömde påminna henne om att ta undan efter sig. Lillebror fann glitterburken och blev fin - och det var svårt att få bort, han glittrar fortfarande i hårbotten!



Jag har börjat på mormorsrutor igen, fast i tunnare garn den här gången, ska bli en tröja åt minsta flickans älskade gosekatt. Hoppas jag...alltså att den blir klar, jag verkar ha svårt att slutföra "rut-projekt". Har både afrikan flower och mormorsrutor som inte blir klart men jag kanske tar mig i kragen nu när hösten närmar sig! Virklusten börjar vakna, men sätter nog inte fart helt förrän sommaren är slut!

torsdag 4 augusti 2011

Har haft semester!

Hela familjen har varit på en 10 dagar lång tur till Finland för att hälsa på släktningar till min man. Haft det jättebra och otroligt tur med vädret! En liten tur till mumindalen blev det också, så nu får jag leta upp något muminmönster och virka till barnen. Blev lite snål när jag såg priserna på mumintrollen de sålde där, och med fyra barn får man ju tänka efter lite...
Men de brukar gilla virkade figurer så det kanske kan bli något sånt!
Tillgång till dator har varit begränsat också, därför har det inte blivit något bloggande. Men jag har inte virkat något heller så jag har inte haft något sådant att blogga om heller, men tankar finns på vad jag ska göra. Så det kommer väl så småningom.
Fram till dess att den tiden finns att sitta och virka så nöjer jag mig att titta runt på alla andra fina bloggar och låter mig inspireras av vad ni gör!
Ha det bra - och vi hoppas på att det fina finlands-vädret ska komma hit också!