Google+ Followers

lördag 30 juni 2012

Lek med pärlor

 Ja, det känns som om jag har lekt lite här, och först tyckte jag att det blev lite väl mycket. Men när örhänget satt i örat så log jag, så resultatet var bra ändå!
 De är alltså frivolitetade, mönstret har jag fått på en facebook-sida, så jag kan inte länka, men jag tror att Jessica Drougge, som gjort mönstret, inte har något emot att jag delar med mig av det till den som vill!

 Some more earrings, I had fun with beads! I haven´t made the pattern, but if someone want to have it, I think It´s okey to share it. But I have to ask her first!

söndag 24 juni 2012

Flutterflake

   Jag har suttit still och tagit det lugnt några dagar, så det har blivit lite frivolitetat. Ska sitta på en bygdedag och visa upp hur man gör, det heter väl att man ska sälja med det brukar inte bli så mycket sålt. Folk vill inte betala det jag tycker mitt jobb är värt, och jag känner att jag inte vill ta underpriser, då ger jag hellre bort mina alster till vänner och släktningar.
 Örhängena jag gör tar inte så lång tid, så det kan folk hellre tänka sig att köpa. Det är väl också det som är mest användbart av det jag gör, en sån här grej är ju lite svårplacerad.
 Det här är en rolig blandning av fjärilar och snöflinga - därav namnet "Flutterflake".
 Om man googlar på namnet kan man hitta igen mönstret!
 De små fjärilarna är gjorda med DMC nr 80, och det vita garnet nr 20. Jag vet inte riktigt vad jag ska använda det till, blir väl dekoration på något så småningom!
 Har tagit kortet med mobilen, därav den dåliga kvaliten.

 A "flutterflake", you can find the pattern on the internet. I´m doing a lot of tatting now, because I´m going to be on a market for a day and show and maybe sell something.

onsdag 20 juni 2012

En tekopp

En frivolitetad tekopp, inte stärkt än, när man gör det blir den nog lite "slätare". Säg till om någon vill ha mönster. Det är inte jag som har gjort mönstret, och det stod inte vem som gjort det heller.

Tatted teacup with saucer. If anyone want the pattern, just tell me! I haven´t made the pattern myself, and It doesn´t stand who has done it.

 Ett litet experiment - vitt örhänge med olikfärgade pärlor. Känns lite för stort för min smak, och dessutom gjorde jag (som vanligt) ett fel i slutet. Men någon kanske gillar det.

An earring, just some beads in different colours. One mistake (as usual) in the end. Maybe a little bit too big for me, but someone my like it!

söndag 17 juni 2012

Örhängen igen

 Jag har lyckats dra på mig en liten hjärnskakning, och ska hålla mig i stillhet några dagar. Men frivoliteta får jag det jag orkar, och idag var jag ganska pigg så det blev ett par örhängen!
 Men hjärnskakningen kanske ställde till det lite, för om ni tittar noga så ser ni att de är lite spegelvända, jag hade tänkt ha brunt upptill och rött nertill, men så blev det alltså inte. Så det får väl bli två par örhängen!

Länk till mönstret: http://free-tatting.com/?p=21

A pair of tatted earrings I made today. I have been in a little accident and the doctor told me that I should sit still for a few days. So then I did this!
 Maybe I was a bit tired, because they are not looking alike as you see. But I can make another pair and give away one of them.

måndag 11 juni 2012

Ett barns design

 Min 10-åring har designat och (med ganska mycket hjälp) sytt den här klänningen till sin lillasyster. Kan ju inte låta bli att stolt visa upp den :)
 Det skulle behövas kanske tre små söta knappar på den vita spetsen på överdelen. Har försökt virka, men det var svårt. Nu ska jag se om jag kan frivoliteta några små blommor att sy fast där...
 Observera att det inte är jag som har hjälpt henne sy - jag kan fortfarande inte sy utan hjälp.

My eldest girl, 10 years old, has (with a lot of help) made this dress to her younger sister. I shall tat some small flowers and put them on the dress when I have time.

lördag 2 juni 2012

Väska av trikå-garn


Fick "trikågarn", som jag har försökt virka en väska av. Enkelt och snabbt att virka, med virknål nr 12, bara 30 luftmaskor, sen vända och virka en rad, sen vänder man och virkar varje rad i bakre lmb så blir det såna här "räfflor".
Tänkte att det skulle bli lite roligt att blanda tjockare och tunnare röda ränder, men jag vet inte riktigt, jag kanske måste riva upp och göra om så att det bara blir tunnare ränder...får väl se. Har lust att köpa handtag till väskan, har sett ett par fina. Men först måste jag fundera på om jag kommer att använda den - den blir ju väldigt tung, så kanske det slutar med att det blir ett sittunderlägg i vår gamla fäbodstuga istället!